Tortillalefser
Medium
60 min
Tortillalefser passer perfekt til fredagstacoen, men kan også brukes til wraps med mye godt fyll !
Næringsinnhold
- 24.3% Fett
- 64.1% Karbohydrat
- 1.4% Kostfiber
- 10.2% Protein
Slik gjør du:
- Bland alt det tørre i en bolle, og smuldre romtemperert smør i deigen.
- Tilsett vann og jobb deigen godt sammen med hendene. Dekk bollen med plast og la den heve i ca 10-15 min.
- Del deigen i 10 emner og kjevle ut. Det kan være litt vanskelig, så et tips er å ikke legge noe særlig vekt på når du kjevler. Du kan også kjevle direkte på bakepapir med en klut som er godt vridd opp under. Slik får du lettere transportert lefsene til takka eller stekepannen.
- Stek tortillaene på steketakke eller i stekepanne uten fett, på begge sider over sterk varme, til de så vidt er brune.
Tips:
Legg lefsene på en fjøl, og pakk de inn i et fuktig,rent kjøkkenhåndkle. Fyll så en kjele med godt og varmt vann som du setter på toppen, slik at tortillalefsene blir lagt i trykk. Fortsett å stable nystekte tortillaer lagvis med nydynkede rene håndklær.