Tacoskjell
Lett
30 min
Tacoskjell smaker ypperlig til tapas eller tacomiddagen.
Næringsinnhold
- 25.4% Fett
- 63.4% Karbohydrat
- 1.9% Kostfiber
- 9.2% Protein
Slik gjør du:
- Kok maisgryn i 10 minutter i en kjele med vann, rør av og til.
- Bland smør, mel og salt i maisgrøten.
- Elt deigen lett. Den skal være klissete og bløt.
- Rull 8 baller på størrelse med bordtennisballer.
- Rull ut deigen tynt på et melet bord.
- Stek skjellene på en tørr plate med mellomrom.
- Stekes i ca 2 minutter per side, til de begynner å boble opp.
- Bøy skjellene over f.eks. en fjøl for å få til formen. Viktig at de bøyes mens de er varme da dette er eneste tiden de kan formes.
- Stable skjellene oppå hverandre under et kjøkkenhåndkle for å holde dem varme.
Oppskriften gir 8 tacoskjell.