Stekte poteter
Lett
25 min
Råstekte poteter passer godt som tilbehør til de fleste kjøtt eller pølseretter.
Slik gjør du:
- Vask potetene godt og tørk dem.
- Kutt opp potetene i store biter.
- Bruk en tykkbunnet gryte, stekepanne eller frityrkoker. Tilsett olje til det dekker ca 1 cm langs gryteveggen. Varm opp oljen.
- Ha i en potetbit og stek den på middels varme til det begynner å frese. Tilsett potetene porsjonsvis.
- La potetene steke i 15 minutter, eller se etter når de er gyllenbrune på alle kanter.
- Ta ut potetene av gryten med en hullsleiv, og legg de på et fat med kjøkkenpapir. Mens du venter på at alle potetene blir varme bør de stekte potetene oppbevares i en ildfast form i stekeovnen.
- La potetene renne fra seg og krydre med salt. Bruk gjerne havsalt.
- Server potetene straks.