Potetlomper
Medium
90 min
Potetlomper har mange bruksområder, som pølse i lompe, lompe med smør og kanel, lompe med kremost og småhakket løk eller med gravlaks, hvis det tåles.
Næringsinnhold
- 4.2% Fett
- 82.6% Karbohydrat
- 4.9% Kostfiber
- 8.4% Protein
Slik gjør du:
- Kok potetene møre i usaltet vann.
- Mos potetene i kjøkkenmaskin eller med en potetstampe. Tilsett salt.
- Kna melet inn i potetstappen mens den enda er varm.
- Kjevl til en stor leiv.
- Stikk ut lompene med et kjelelokk i den størrelsen som passer deg og til ditt bruk.
- Stek lompene i en tørr stekepanne eller på en takke.
- Etter steking pakkes lompene inn enkeltvis i et lett fuktig håndkle/glasshåndkle. Sett noe tungt på, som f.eks en kjele med vann.