Linser - Dahl
Medium
40 min
Dette er en indisk linserett som ofte brukes som tilbehør til indisk mat. Kan også være en selvstendig rett for feks. vegetarianere.
Næringsinnhold
- 32.8% Fett
- 42.4% Karbohydrat
- 4.4% Kostfiber
- 20.4% Protein
Slik gjør du:
- Kok opp linsene i 7,5 dl vann og tilsett gurkemeie. La linsene småkoke under lokk i ca 20 minutter.
- Varm oljen på middels varme og stek spisskummen i ca 2 minutter. Tilsett småhakket løk og ingefær og la det steke til løken er blank og myk.
- Tilsett linsene og spe på med 1 dl vann. Smak til med salt. La linsene småkoke på svak varme i ca 10 minutter.
- Hell over sitronsaft før servering og pynt med fersk koriander.
Ulike typer linser kan brukes og følg koke anvisningen på pakken/posen. Viktig at linsene får koke lenge nok. Skyll linsene før bruk.