Kondensert melk av kokosnøtt
Lett
40 min
Kondensert melk er en søt melk som er fri for vann. Dette gir det en søt og karamellaktig smak som passer ypperlig i konfekt, karameller og andre søtsaker.
Næringsinnhold
- 76.2% Fett
- 19.3% Karbohydrat
- 1.3% Kostfiber
- 3.2% Protein
Slik gjør du:
- Ha kokosmelken i en kjele med tykk bunn og sett til koking.
- Tilsett sukker og visp det godt inn mens du lar melken komme til kokepunktet.
- Sett ned varmen, melken skal ikke koke. La det småputre i omtrent 2-3 timer. Det er ferdig når tykkelsen er som sirup og fargen har blitt gulere.
- Hell melken i et oppvarmet glass og la det kjølne. Oppbevares i kjøleskap inntil du skal bruke den.
Det er viktig at du bruker et oppvarmet glass, slik at det ikke sprekker når du heller i melken.
Bruk kokosmelk med en god mengde fett. Denne oppskriften er testet med kokosmelk med 16 % fett.