Hasselback poteter
Medium
30 min
Hasselback poteter er små poteter med ekstra smak og toppet med ost. Potetene smaker nydelig til stekt kjøtt eller fisk.
Næringsinnhold
- 39.6% Fett
- 43.8% Karbohydrat
- 2.2% Kostfiber
- 14.3% Protein
Du kan velge å bruke en alternativ ostesaus istedet for ost. Følg denne oppskriften.
Slik gjør du:
- Skrell potetene.
- Skjær potetene nesten gjennom, i tynne skiver.
- Legg potetene i en ildfast form.
- Smelt smør og pensle potetene.
- Dryss på salt og pepper, og stek dem lett møre ca 40 minutter (avhengig av potetstørrelse) i ovnen ved 200 grader.
- Ta potetene ut og pensle dem igjen med smør.
- Strø revet ost over potetene og stek videre i ca 10 minutter, til osten er smeltet og fått en lys brun skorpe. Du kan velge å bruke en alternativ ostesaus i stedet for ost. Se link over.