Ertestuing
Lett
15 min
Tilbehøret til lutefisken du ikke kan unngå. Passer også perfekt til kjøttretter.
Næringsinnhold
- 7.3% Fett
- 59.7% Karbohydrat
- 7.3% Kostfiber
- 25.8% Protein
Slik gjør du:
- Legg ertene i vann over natten. Dette gjør du ved å legge ertene i en bolle og helle vann over slik at alle ertene er godt dekket.
- Hell av vannet dagen etter. Hell ertene over i en kasserolle og hell over nytt vann. Denne gangen skal ca. halvparten av ertene være over vann. Kok dem møre.
- Bland mel og melk i en kopp og rør ut melet.
- Hell jevningen over ertestuingen.
- Kok videre i 5-6 minutter.
Variasjon:
- Tilsett et par gulrøtter i terninger når ertene nesten er ferdig møre.
- Du kan også hakke opp en løk for mer smak.
- Enkelte liker også litt gressløksmak i ertestuingen