Linsesuppe
Medium
20 min
Linsesuppe er en fantastisk rett, da den er billig, har et høyt næringsinnhold og kan lages opp i større porsjoner for nedfrysing.
Næringsinnhold
- 38.6% Fett
- 37.8% Karbohydrat
- 6.3% Kostfiber
- 17.2% Protein
Slik gjør du:
- Rens og småhakk løken.
- Varm olje i en stekepanne og stek løken blank og myk.
- Ha løken over i en kasserolle.
- Tilsett hvitløk og paprikapulver.
- Hell over kraften, laurbærbladet og linsene. Rør rundt og la det hele småkoke i ca 10 minutter.
- Kutt tomatene i småbiter eller bruk en boks hakkede tomater. Tilsett i gryten.
- Tilsett fløte.
- Smak til med valgfrie krydder.
- Rund smaken med litt sukker.
Se her for oppskrift på kraft. Du kan velge å bruke buljong fremfor kraft. Les mer om innholdet i buljong her.