Gulrot og ingefærsuppe
Medium
40 min
En sunn purésuppe med god smak av ingefær. Tilsett gjerne tørkede eller friske urter som koriander eller timian. Servér med grovt brød ved siden av.
Næringsinnhold
- 43.5% Fett
- 41.7% Karbohydrat
- 8.4% Kostfiber
- 6.4% Protein
Slik gjør du:
- Skrell og del opp gulrøtter i terninger og hakk ingefær i små biter.
- Rens og del opp løk og hvitløk i små biter.
- Varm oljen i en kjele.
- Tilsett løk og hvitløk og surr dette til det blir blankt.
- Smuldre buljongterningene i vannet og tilsett gulrøtter og ingefær. La det hele småkoke i 15 minutter.
- Mos suppen med en stavmikser eller en foodprosessor.
- Tilsett kokosmelk og smak til suppen med salt, pepper og evt urter.
Hvis suppen blir for tykk, kan det tilsettes litt vann.
Les mer om innholdet i buljong her. Du kan velge å bruke kraft fremfor buljong. Se her for oppskrift på kraft