Grønnsakskraft
Lett
80 min
Grønnsakskraft er mye av det samme som buljong, full av næring og med mye smak. Kraften kan brukes i flere matretter som supper og sauser.
Næringsinnhold
- 5.7% Fett
- 62.2% Karbohydrat
- 15.8% Kostfiber
- 16.3% Protein
Ta gjerne med kvasten til persilleroten.
Slik gjør du:
- Grovhakk løken, gulrøttene, sellerirot, persillerot og persillekvasten.
- For å hakke hvitløksfeddet, legg bredsiden av en kniv på feddet og press ned, fjern skallet og finhakk hvitløken.
- Legg grønnsakene i en stor kjele og dekk med vann.
- Kok sakte opp.
- La kraften småkoke 1 time. Skum av jevnlig med en øse. Når du har fjernet mesteparten av skummet, kan persillekvasten og pepper tilsettes.
- Ta kjelen av platen og sil kraften opp i en bolle.
- Smak til med salt og pepper.