Blomkålsuppe
Lett
30 min
Supper passer like godt til middag som til småmåltider, matpakkemat og gjestemat.
Næringsinnhold
- 63.6% Fett
- 25.7% Karbohydrat
- 2.3% Kostfiber
- 8.4% Protein
Slik gjør du:
- Blomkålen renses og deles i små buketter. Ta med en del av stilken. Kok dette mørt i kraften. Du kan bruke grønnsaksbuljong istedet for kraft.
- Halvparten av blomkålen moses. Resten av blomkålen tilsettes suppen like før servering.
- Smelt smør og stek løken til den er myk og blank. Ha i melet og spe med kraften eller grønnsaksbuljongen.
- Ha i blomkålmosen og kok opp. La suppen småkoke i ca 15 minutter.
- Ha i resten av blomkålen, og smak til med salt og pepper.
- Det kan gjerne tilsettes litt fløte like før servering.
Se her for oppskrift på kraft. Du kan velge å bruke buljong fremfor kraft. Les mer om innholdet i buljong her.