Aspargessuppe
Lett
30 min
Aspargessuppe er en sunn og enkel rett å lage. Suppen smaker godt både som forrett eller hovedrett med godt brød til.
Næringsinnhold
- 52.9% Fett
- 35% Karbohydrat
- 2.9% Kostfiber
- 9.2% Protein
Slik gjør du:
- Kok opp vann med noen korn salt og legg asparges i. La dette koke 1 minutt før du heller av vannet, som også kan brukes til kraft.
- Smelt smør og stek løken myk og blank
- Tilsett melet.
- Spe med vann/kraft og la suppen småkoke i 15-20 minutter
- Del asparges i passe biter (1 asparges deles i 3-4). Vent med å tilsette aspargestoppene. Smak til med salt og pepper
- Tilsett melk eller fløte som tåles i suppen før servering
- Pynt suppen ved å forsiktig legge på aspargestoppene
Les mer om innholdet i buljong her. Du kan velge å bruke kraft fremfor buljong. Se her for oppskrift på kraft.