Grønnsakskraft
Lett
80 min
Grønnsakskraft er mye av det samme som buljong, den er full av næring og gir mye smak. Kraften kan brukes i matretter som supper og sauser.
Næringsinnhold
- 5.7% Fett
- 62.2% Karbohydrat
- 16.4% Kostfiber
- 15.7% Protein
Slik gjør du:
- Grovhakk grønnsakene og legg de i en stor kjele.
- Skrell hvitløksfeddet ved å legge bredsiden av en kniv på feddet og presse ned, fjern skallet og finhakk hvitløken.
- Legg hvitløken i kjelen med grønnsakene, og dekk med vann.
- Kok sakte opp.
- La kraften småkoke i 1 time. Skum av jevnlig med en øse. Når mesteparten av skummet er fjernet, tilsettes salt, pepper og kvasten fra persilleroten hvis man ønsker det.
- Ta kjelen av platen og sil kraften i en bolle.