Gresk salat

Lett
15 min
En klassisk gresk salat er perfekt tilbehør til maten ute en varm sommerdag, men er også en god forrett eller en lett rett i seg selv.
Næringsinnhold
- 77.8% Fett
- 7.4% Karbohydrat
- 2.4% Kostfiber
- 12.4% Protein
Husk at oliven og fetaost som ligger i olje inneholder mer kalorier enn de som ligger i vann.
Slik gjør du:
- La fetaosten renne av litt om den ligger i lake, og del den så i ca. 1 cm store terninger. Legg i en salatbolle.
- Del agurken på langs og skjær i skiver og ha i salatbollen.
- Del rødløken i to, og skjær i tynne skiver og ha i salatbollen.
- Ta steinene ut av olivenene før du legger dem i salatbollen.
- Del tomatene først i fire, og så i mindre deler igjen og ha i bollen.
- Vend alle ingrediensene sammen med hendene.
- Rør sammen olivenoljen med honningen, og hell den over salaten.
- Press sitronsaft over salaten etter smak.
- Krydre med pepper og eventuelt litt salt.
- Dekk med plastfolie og sett salaten kaldt til den skal serveres.
- Ha gjerne litt oregano over til slutt.
NB: Honning må ikke gis til barn under 12 mnd!