Sveler
Lett
45 min
Sveler kan minne om små amerikanske pannekaker. Sveler er perfekt kosemat, både på solfylte dager og regntunge dager.
Næringsinnhold
- 10.4% Fett
- 75.2% Karbohydrat
- 2.1% Kostfiber
- 12.4% Protein
Slik gjør du:
- Bland alt det tørre i en bakebolle.
- Visp inn melk.
- La røren hvile i 30 minutter.
- Tilsett mer væske ved behov.
- Bruk to spiseskjeer (evt. to teskjeer hvis barna gjør dette selv). Den ene skjeen tar du røren med, mens du bruker den andre skjeen til å skrape av røren. Form svelene til runde lapper.
- Stek svelene på høy varme i ca. 2 minutter på hver side. Svelene skal være lysebrune og lekre.
Hvis røra blir for tykk: Spe med litt vann.
Svelene serveres nystekte med sukker eller syltetøy.