Kamskjell spyd
Lett
30 min
Disse spydene med kamskjell smaker fortreffelig enten du griller dem ute eller i stekovnen.
Næringsinnhold
- 57.9% Fett
- 4.2% Karbohydrat
- 0.6% Kostfiber
- 37.4% Protein
Slik gjør du:
- Bland sammen olje, hvitløk og persille i en tykk frysepose.
- Ha sitronsaften i fryseposen.
- Skill eventuelt rogn fra skjellmaten og bland begge deler i posen. Prøv å fordel marinaden over alle kamskjellene.
- La marinaden trekke inn i kamskjellene i minimum 20 minutter, men ikke lenger enn 1 time.
- Varm opp grillen eller stekeovnen til middels varme. La kamskjellene renne av seg, men ta vare på marinaden.
- Del skinken i to og rull en skive rundt kamskjellet på et lite spyd. Tre så på løk og eventuelt rognen. Husk å bløtlegge grillspydet i 30 minutter om det er av tre.
- Spiddene grilles på varm grill i 6-7 minutter. Snu spydene underveis. Når kamskjellene er møre og skinken sprø er det ferdig.
- Bruk marinaden til å pensle spiddene under grilling. Snu dem ofte.
- Legges på fat og drysses med pepper. Serveres gjerne sammen med en god salat.