Grillspyd med oksekjøtt
Lett
40 min
Grillspyd er god og sunn mat som kan brukes til mange anledninger. Grillspyd kan stekes på grillen, bålet eller i ovnen.
Næringsinnhold
- 47% Fett
- 8.6% Karbohydrat
- 6.1% Kostfiber
- 38.4% Protein
Slik gjør du:
- Kutt kjøttet i terninger på ca 2x2 cm.
- Lag en marinade av olje, hvitløk og basilikum eller andre urter. Ha i en tykk frysepose og tilsett kjøttet. La kjøttet ligge i marinade, la den stå kaldt i minimum 1 time, helst over natten. Vend litt på posen innimellom.
- Brukes trespyd burde disse bløtlegges i minimum 30 minutter før de skal brukes. Dette for å forhindre at de tar fyr.
- La kjøttet renne av og tre kjøtt, paprika og tomater lagvis på spydet.
- Sett på sterk varme på grillen, ovnen eller ha bålet klart.
- Spydene grilles på varm grill i 10 minutter. De er ferdige når kjøttet er gjennomstekt. Snu spydene underveis og pensle dem gjerme med mer olje eller rester fra marinaden.
- Server spydene umiddelbart når de er ferdige. Gjerne sammen med en god salat, potetsalat, gratinerte poteter eller ferskt brød som tåles