Fastelavnsboller
Medium
120 min
Fastelavnsboller kan gjerne lages i forkant, fryses ned og tines til fastelavn. Bollene kan trilles som vanlig for så deles i to og fylles med krem, syltetøy eller sjokolade.
Næringsinnhold
- 27.3% Fett
- 62.1% Karbohydrat
- 1.3% Kostfiber
- 9.4% Protein
Oppskriften gir 20 boller.
Slik gjør du:
- Smelt smør i en kasserolle og tilsett melk. Varm opp til 37 grader.
- Rør inn melis.
- Hvis tørrgjær brukes blandes den med de tørre. Hvis ferskgjær brukes, smuldres denne opp og tilsettes i melkeblandingen (37 grader).
- Bland mel og kardemomme, og tilsett væsken. Bruk en kjøkkenmaskin og la denne gå i 5 minutter. Bruk gjerne K-spaden på kjøkkenmaskinen.
- Del deigen i emner og trill ut bollene med en gang og sett disse på en stekeplate kledt med bakepair. Ønsker du å fylle disse, triller du dem og kjevler dem lett til runde leiver. Fyll bollene med en halv teskje med for eksempel syltetøy og pakk bollen sammen. Settes på bakebrettet med skjøten ned.
- Hev bollene i ca 30 min et lunt sted pakket inn i klede eller hev dem i stekeovn med vifte på 50 grader i 15 minutter.
- Pensle med lunket vann. Om det tåles kan du fint bruke lunken melk eller et egg å pensle med.
- Stekes på 220 grader i 8-10 minutter.
Tips:
Bollene kan også fylles med vaniljekrem, sjokolade eller syltetøy før de stekes, men husk da å legg dem på bakeplaten med skjøten ned.