Vegisterkake med sellerirot
Medium
60 min
En favorittrett for veganerne! Retten er et godt alternativ til medisterkake for de som ønsker en kjøttfri rett. Med sellerirot får de også litt mer smak
Næringsinnhold
- 10.9% Fett
- 64.1% Karbohydrat
- 8.5% Kostfiber
- 16.5% Protein
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Kutt opp selleriroten i terninger. Selleriroten skal utgjøre omtrent 300 gram. Bak sellerirotbitene i ovnen til de er møre. Dette tar omtrent 15 minutter
- Kok risen som anvist på pakken. La risen dampe slik at den blir tørr. Avkjøl deretter risen
- Del blomkålen i buketter, og ha med stilken. Kok den til den blir mør. Dette tar ikke lang tid. Hell av kokevannet og kjøl ned blomkålen
- Bland sammen alle ingrediensene til en jevn farse. Du kan gjerne bruke stavmikser til dette. Smak til med salt, pepper og krydder
- Tips! Du kan rive fersk ingefærrot istedet for å kjøpe det malt for en friskere smak
- Form vegisterkakene ovale ved hjelp av en skje. Skjeen bør være fuktig. Du kan også forme med hendene, om du finner det enklere
- Stek vegisterkakene på middelsvarme til de er gyldenbrune. Ca. 2-3 minutter pr. side
Vegisterfarse smaker godt med surkål eller rødkål og poteter.
Farsen kan oppbevares og stekes før det skal spises, for å beholde fersk smak i en aktiv hverdag.