Vegansk albóndigas
Vanskelig
30 min
Albòndigas er spanske kjøttboller som vi har lagd vegansk. Vegansk albòndigas smaker veldig godt med en god tomatsaus eller på et tapas bord.
Næringsinnhold
- 63.4% Fett
- 20.2% Karbohydrat
- 3% Kostfiber
- 13.3% Protein
Denne oppskriften gir ca. 30 små boller.
Slik gjør du:
- Skrell hvitløk og løk, kutt opp i mindre biter.
- Ha valnøtter, løk, hvitløk og ferdigkokte linser i en stor bakebolle. Mos raskt med stavmikser slik at det blir most med litt biter.
- Bland inn mel, krydder og urter. Rør godt.
- La blandingen hvile i minst 10 minutter. Denne kan også stå over natten i kjøleskapet.
- Form små boller med en skje.
- Stek en liten prøvebolle og smak eventuelt til med salt og pepper før du steker resten av bollene.
- Stek albóndigasene i en stekepanne med olje til du får en stekeskorpe. Legg så albóndigasene i en ildfast form og stek i ovnen i 10 minutter på 175 grader.
La de ferdigkokte linsene renne godt av seg før de tilsettes.