Torsk i ovn
Medium
60 min
Torsk bakt i ovnen er noe av det enkleste du kan lage. Bruk det du har av grønnsaker hvis du ikke har det som står i oppskriften.
Næringsinnhold
- 24.7% Fett
- 35.2% Karbohydrat
- 2.5% Kostfiber
- 37.7% Protein
Slik gjør du:
Hvit saus
- Smelt smør i en kjele over svak varme.
- Trekk kjelen av platen og rør inn melet. Spe på med halvparten av melken og sett kjelen tilbake på varmen. Tilsett deretter resten av melken, men ikke så mye at sausen blir for tynn. Den skal være litt tykk, reguler med væske.
- Smak til med salt og pepper og la sausen koke i 5 minutter under omrøring.
Torsk
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Skjær torsken i serveringsstykker.
- Skjær og kutt grønnsakene.
- Ta frem en ildfast form og legg til litt saus i bunnen.
- Fordel grønnsakene over sausen.
- Legg fisken i formen. Dryss over litt salt og pepper.
- Strø over ost, og stek retten i stekeovn i ca 30 minutter.