Smakfull karrigryte
Medium
30 min
Karrigryte er en smakfull indisk inspirert gryte med kylling og karri.
Næringsinnhold
- 57.1% Fett
- 13.6% Karbohydrat
- 2.7% Kostfiber
- 26.5% Protein
Slik gjør du:
- Skjær kyllingfileten i strimler og stek til kjøttet er gjennomstekt. Legg til side.
- Rens og skjær løken opp i passe biter (ikke for små). Stek løken i olje på middels varme sammen med alt krydderet (ca 5 minutter). Skrell og finhakk ingefær og la denne steke sammen med løken.
- Tilsett kokosmelk og bland godt.
- Rens og del opp blomkål og poteter i passe store biter (ikke for små for da koker de bort). Tilsett deretter i gryten.
- Småhakk tomaten og tilsett dette i gryten.
- La karrigryten småkoke på svak varme. Tilsett buljong rørt ut i vann underveis til du får ønskelig smak og konsistens. Les mer om innholdet i buljong her.
- Kok til grønnsakene er møre. Tilsett kjøttet på slutten av koketiden.
- Serveres med ris. Strø gjerne litt kokos over maten før servering.
Denne suppen smaker veldig godt med Linser - Dahl. Se oppskriften her.
Karri er et blandingskrydder, les mer om dette her.
Karrikrydder kan variere i styrke mellom de ulike merkene.