Matpakkepizza
Medium
90 min
Matpakkepizza er like godt til middag som til matpakke. Egner seg godt til å fryse ned og ta med på tur.
Oppskriften gir 20 matpakkepizza.
Slik gjør du:
Bunn
- Varm væsken til fingervarm 37 grader og løs opp gjæren.
- Bland alle ingrediensene og elt det godt sammen.
- Heves i ca. 30 minutter.
- Trill ut runde emner og trykk disse ned med håndbaken.
- Forstekes i 2-3 minutter på nederste rille. Har du pizzastein, kan det med fordel brukes. Øk da temperaturen til 250 grader og stek pizzaen på stein i 8-10 minutter på nederst rille.
Fyll
- Stek tomatpuréen godt i en kjele eller stekepanne. Ikke vær redd for å svi den litt, men den skal ikke bli sort/brent.
- Senk temperaturen og tilsett hakket løk og hvitløk.
- Tilsett hakkede tomater og krydder og la sausen koke minimum 10 minutter og smak til med sukker og salt. Sausen kan gjerne småputre et par timer for best resultat.
- Dersom du ikke ønsker biter av grønnsaker i sausen kan du gjerne jevne disse helt ut med bruk at en stavmikser.
- Fordel sausen på pizzabunnene og strø på skinke og revet ost.
- Stekes ved 220 grader midt i ovnen ca 10-15 min.
Tips: kylling, kjøttdeig og andre grønnsaker og urter kan smaksettes slik at du får din egen pizzafavoritt.
Forstekte pizzabunner kan fryses.