Lasagne
Medium
60 min
Lasagne smaker like godt til lørdagskos som til middag, serveres gjerne med en salat og godt brød.
Slik gjør du:
- Rens og småhakk løken.
- Stek og småhakk kjøttdeigen, halvparten om gangen, og tilsett løken på slutten av steketiden. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt og løken er blank og myk.
- Ha kjøttdeigen over i en kjele og hell over 1 dl vann. Tilsett hakkede tomater, tomatpurè, kjøttbuljong, presset hvitløk og krydder.
- Du kan gjerne bytte ut kjøttbuljong med grønnsakskraft.
- Kok kjøttsausen på svak varme, under lokk, i 15 minutter. Ha i litt mer vann evt. hakkede tomater, hvis kjøttsausen blir litt for tørr.
- Lag bechamelsaus etter oppskrift som er linket til ovenfor.
- Legg lasagneplatene lagvis med kjøttsaus og bechamelsaus i en ildfast form. Start med kjøttsaus deretter lasagneplater, mer kjøttsaus og bechamelsaus o.s.v. Avslutt med kjøtt- og bechamelsaus.
- Strø over revet ost på toppen til du har dekket hele formen. Lasagnen stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter.
Steketiden på lasagneplatene kan variere noe fra merke til merke så sjekk pakningen før steking. Legg ett ark med bakepapir over lasagnen mot slutten av steketiden for å unngå for godt stekt ost. Lasagnen kan fryses før og etter steking. Server med en grønn salat og godt brød.