Kyllingvinger med dip
Lett
30 min
Hjemmestekte kyllingvinger med selvlaget dip passer godt som en koserett eller på et tapasbord. Her får du marinaden til kyllingvingene
Næringsinnhold
- 77.7% Fett
- 2.5% Karbohydrat
- 1% Kostfiber
- 18.8% Protein
Slik gjør du:
- Varm stekeovnen til 150 grader.
- Bland sammen 2 dl olje, hvitløk, løk og spisskummen i en tykkere frysepose.
- Tilsett kyllingvingene i marinaden. La kyllingen marineres i ca 1 time.
- Bruk en høy stekepanne og varm opp 3 ss olje. Kylling som er ferdigstekt legges i en ildfast form og settes i stekeovnen.
- Stek kyllingvingene til de er gyllenbrune, ca 10-15 minutter. Snu dem ofte når de stekes. De er ferdige når kjøttet er mørt og sjyen er klar når du stikker i den tykkeste delen med en gaffel.
- Bland sammen resten av oljen, tomater som er flådd og uten frø, eddik og basilikumblader i en bolle.
- Server varme kyllingvinger som kan dippes i tomatsausen.
- Server gjerne sammen med godt brød og en frisk salat.