Kylling i saus
Medium
30 min
En god og saftig kyllingrett som "gjør seg selv" i ovnen.
Næringsinnhold
- 15.9% Fett
- 6.4% Karbohydrat
- 0.4% Kostfiber
- 77.3% Protein
Slik gjør du:
- Del kyllingen i halve deler og legg kyllingbitene i en godt smurt form med skinnsiden opp.
- Pensle kyllingstykkene med olje og strø på salt og pepper. Her kan du også velge andre krydder etter eget ønske.
- Kyllingen stekes ved 200 grader i ca 15 minutter.
- Hell så vann i formen, og fortsett å steke kyllingen i ca 30 minutter.
- Sørg for at det hele tiden er væske i formen, slik at den ikke stekes tørr. Bruk så kraften fra kyllingen til å lage en tynn saus.
- Rør maizennamel ut i mengde kraft som brukes. Det skal være 5 gram mel pr. liter kraft.
- Tilsett sukkerkulør dersom du synes kraften blir for lys.
- Server kylling med ris, grønnsaker og denne nydelige sausen.
Server gjerne retten med poteter, grønnsaker eller ris og en frisk salat. Hvis du ønsker å steke kyllingen hel, kan det være lurt å steke den på rist med en form under.
Se hvordan du lager kyllingkraft her. Du kan selv velge å bruke buljong fremfor kraft. Les mer om innholdet i buljong her.