Kjøttkaker
Medium
20 min
Kjøttkaker er en av Norges mest kjente middagsretter. Kjøttkakene serveres ofte med poteter, gulrøtter, erter, stuede grønnsaker og gjerne brun saus.
Næringsinnhold
- 57.9% Fett
- 3.9% Karbohydrat
- 0.1% Kostfiber
- 38% Protein
Har du isbiter tilgjengelig, kan du gjerne bytte ut litt av vannet med tilsvarende isbiter.
Du kan velge å bruke margarin fremfor olje til steking.
Slik gjør du:
- Rør raskt sammen kald kjøttdeig og salt i en kjøkkenmaskin til det blir en jevn og seig masse.
- Spe forsiktig med kaldt vann under stadig omrøring. Noe av vannet kan gjerne erstattes med isbiter.
- Tilsett potetmel når ca halve mengden vann er tilsatt. Spe med resten av vannet og smak til med pepper. Vannmengden du trenger kan variere noe ut ifra vannmengden i kjøttdeigen.
- Stek gjerne en prøvekake for testing av smak og konsistens.