Hønsefrikassè
Medium
150 min
Hønsefrikassè er en god og næringsrik rett som passer godt med ris.
Næringsinnhold
- 64.9% Fett
- 13% Karbohydrat
- 0.9% Kostfiber
- 21.3% Protein
Slik gjør du:
- Hønen deles i fire. Overflødig fett skjæres bort.
- Beregn ca 2 ts salt pr. liter vann. Vannet skal dekke hønen.
- Kok opp og skum av. Kjøttet må ikke fosskoke, bare trekke like under kokepunktet i ca 2 timer til kjøttet er mørt.
- Legg hønen over på en skål. Ta vare på hønsekraften.
- Rens hønen mens den enda er litt varm.
- Fremgangsmåte saus:
- Stek purreløk i litt smeltet smør.
- Rør inn mel og spe med varm hønsekraft.
- Smak til med salt og pepper.
- Skjær grønnsakene i passe biter. Grønnsakene kokes møre i hønsekraft eller lettsaltet vann. Vent med paprika og persillen til slutt, da dette trenger minst koketid.
- Tilsett gjerne litt fløte før servering.
Se oppskrift på kyllingkraft her. Du kan bruke høne fremfor kylling i kraft-oppskriften.
Du kan velge å bruke hønsebuljong fremfor kraft. Les mer om innholdet i buljong her.