Gresk Moussaka

Medium
80 min
Moussaka er en eksotisk variant av lasagne, og er opprinnelig fra midtøsten. Den er veldig smakfull og gir måltidet en gresk atmosfære.
Næringsinnhold
- 68.5% Fett
- 9.5% Karbohydrat
- 1.9% Kostfiber
- 20.2% Protein
Tips:
- Du kan også tilsette parmesan sammen med revet ost
- Lammekjøttdeig kan erstattes med kjøttdeig av storfe eller svin
Slik gjør du:
- Skjær aubergine i 1/2 cm tykke skiver.
- Disse stekes i smør i varm panne på begge sider til de har god farge. Legg auberginen deretter over på et tørkepapir for å trekke ut overflødig fett.
Kjøttsaus
- Finhakk løk, hvitløk og persille, og fres dette i smør. Tilsett deretter kjøttdeigen.
- Stek til den har fin farge, og tilsett kjøttkraft, tomater, kanel og basilikum. La det hele surre på svak varme i 35-40 minutter. Buljong er en sammensatt matvare, les mer her
Hvit saus
- Bland sammen fløte og yoghurt og varm opp under omrøring. Tilsett revet ost og krydder.
- Pisk sammen eggene og hell det forsiktig i sausen under omrøring.
Sammensetning
Legg aubergine og kjøttsaus lagvis i en ildfast form.
Hell den hvite sausen over og avslutt med et lag med ost.
Stekes på 225 grader i ca 30 minutter.