Gratinert blomkål
Medium
30 min
Gratinert blomkål er godt både som middagsrett med ferskt brød og som tilbehør til kjøttretter.
Næringsinnhold
- 70.4% Fett
- 3.8% Karbohydrat
- 1.8% Kostfiber
- 24% Protein
Bruk gjerne denne oppskriften på blomkålsuppe: Se oppskriften her. Pass på å bruk noe mindre vann og med fløte istedenfor melk. Tåler du ikke melk eller laktose kan du bruke Gryr Matfløyel.
Slik gjør du:
- Tilbered blomkålsuppen, men da med noe mindre mengde vann og med Gryr istedenfor melk.
- Fjern blader og rens blomkålen, del blomkålen opp i små buketter og kok blomkålen i vann tilsatt 1 ts salt i ca 10 minutter.
- Skjær eller klipp bacon i småbiter. Sprøstek baconbitene og legg de deretter over på ett fat dekket med tørkerull slik at overflødig fett trekkes ut.
- Hell vannet av blomkålen og legg bukettene over i en ildfast form. Hell over suppen. Strø bacon og revet ost på toppen.
- Gratiner i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.