Fylt svinefilet
Vanskelig
40 min
Fylt svinefilet består av svinefilet fylt med spekeskinke, saltpølse eller liknende, stekt i ildfast form med grønnsaker.
Næringsinnhold
- 61.2% Fett
- 7.3% Karbohydrat
- 1.1% Kostfiber
- 30.4% Protein
Du kan bytte ut spekeskinken med annet liknende, eksempel saltpølse eller annen spekemat.
Slik gjør du:
- Legg fileten på en fjøl og skjær dype hull i kjøttet med ca 1 cm mellomrom.
- Skjær skinken i to og rull den sammen. Stikk skinken inn i kjøttet sammen med soltørket tomat og litt rosmarin.
- Skjær paprikaen i biter og småhakk hvitløken, legg det i en stor ildfast form.
- Hell over 1 ss olje og krydre med salt og pepper.
- Stek grønnsakene i ovnen i 10 minutter ved 200 grader.
- Brun svinefileten i stekepannen med 2 ss olje. Dryss over salt og pepper.
- Legg kjøttet over grønnsakene og stek videre i 20-25 minutter.
- Tilsett fløten mot slutten av steketiden.