Fusilligryte i form
Lett
45 min
Fusilligryte er en pastagryte som er stekt i ovnen, en populær og god middagsrett.
Næringsinnhold
- 38% Fett
- 37.6% Karbohydrat
- 2.2% Kostfiber
- 22.2% Protein
Bruk gjerne fusilli hvis du har det tilgjengelig. Det er ikke noe problem å bruke en annen type pasta.
Du kan selv velge om du ønsker å bruke kjøttdeig, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller liknende.
Slik gjør du:
- Skrell løk og gulrøtter.
- Stek kjøttdeigen i en god og varm stekepanne, slik at det blir en fin og brun stekeskorpe.
- Riv gulrøttene på et råkostjern. Løken kuttes i halve løkringer eller skjæres i terninger.
- Stek løken i stekepannen, vend ofte.
- Bland kjøttdeig, løk og gulrøtter sammen i en kasserolle og spe med vann.
- Tilsett tomatpurè og la det hele koke i 15 minutter uten lokk.
- Smak til med krydder, salt og pepper.
- Hvit saus:
- Smelt smør og rør inn mel.
- Spe med melk under stadig omrøring.
- Bruk en stor ildfast form og legg tomatsaus, pasta og hvit saus lagvis. Start og avslutt med tomatsaus.
- Strø ost på toppen.
- Settes inn i varm ovn og stekes i 30 minutter ved 200 grader.