Fiskegryte
Medium
30 min
Fiskegryte er en god og næringsrik middagsrett, som også kan spises både til lunsj og kvelds.
Næringsinnhold
- 55.8% Fett
- 15.5% Karbohydrat
- 3.5% Kostfiber
- 25.3% Protein
Du kan selv velge hvordan fisk du ønsker å bruke. Du kan for eksempel bruke sei, torsk eller breiflabb.
Slik gjør du:
- Kok opp 6 dl vann med buljong eller kraft.
- Kutt opp persilleroten og selleriroten til terninger, gulrøttene og purren i skiver og brokkolien i små buketter.
- Legg fiskestykkene i det kokende vannet. Legg deretter i grønnsakene. Vent til slutten av koketiden med brokkolien, da denne trenger minimal koketid.
- Lag jevning av 2 dl vann og mel. Rør dette godt sammen eller bruk en kopp med tett lokk og rist det klumpefritt.
- Spe med 2-3 ss av laken til rekene.
- Smak til med fløte, salt, pepper og evt. annet krydder.
- Tilsett rekene rett før servering.
Du kan også lage denne fiskegryten om til suppe. Kutt da opp grønnsakene i enda mindre terninger og tilsett mer væske.