Fiskeboller
Medium
35 min
Fiskeboller er en tradisjonsmatrett som er laget i generasjoner. Hjemmelagde fiskeboller er langt enklere å lage enn de fleste forestiller seg.
Næringsinnhold
- 65% Fett
- 5.1% Karbohydrat
- 0.1% Kostfiber
- 29.8% Protein
Slik gjør du:
- Sjekk at fisken er uten bein. Finner du bein fjernes disse med en pinsett.
- Tilsett fisken i en foodprosessor sammen med salt, limesaft og litt pepper.
- Kjør dette raskt sammen i ca 30 sekunder.
- Bland inn egg.
- Tilsett fløte litt etter litt til det blir en fin farse.
- Kok opp fiskekraft og sjalottløk i en lav kjele, ta kjelen av platen når det har kokt opp.
- Form små boller ved hjelp av en spiseskje og håndflaten din.
- Senk fiskebollene ned i den varme kraften.
- Kjelen settes tilbake på den varme platen. La fiskebollene trekke, men pass på så ikke kraften koker da dette fører til at fiskebollene smuldrer opp.
- Ta bollene ut med en hullsleiv eller øse.
Server fiskebollene i en hvit saus med kokte poteter og en syrlig råkostsalat til.