Fisk i ovn
Lett
20 min
Å steke fisk i form i ovnen er en enkel og rask måte å tilberede fisk på.
Næringsinnhold
- 58% Fett
- 13.3% Karbohydrat
- -0.8% Kostfiber
- 29.6% Protein
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Bruk en langpanne med høye kanter eller en stor ildfast form.
- Legg laksefiletene i bunnen av den smurte formen, minst mulig oppå hverandre.
- Dryss pepper over fisken og stek den i ovnen i 5-6 minutter.
- Snu fisken og fortsett stekingen i 2-3 minutter.
- Vask og kutt opp grønnsakene i biter.
- Ta ut langpannen og legg grønnsakene over fisken. Strø på litt salt og evt. annet krydder etter smak.
- Senk temperaturen og sett formen tilbake i ovnen. Stek videre i ca 15 minutter, til grønnsakene er møre.
- For en god saus, tilsett fløte de siste minuttene av steketiden.
Du kan velge å bytte ut våre valgte grønnsaker med de grønnsakene du har i kjøleskapet. Hvis du lager sandefjordssmør til retten, kan siste punktet i fremgangsmåten utelates.