Fettuccine al pancetta
Lett
30 min
En deilig pastarett som passer både for store og små. Retten inneholder pancetta, som er et italiensk bacon. Prøv denne retten, som både kan serveres alene eller med godt brød og en salat til.
Næringsinnhold
- 40.7% Fett
- 39.6% Karbohydrat
- 2.6% Kostfiber
- 17.2% Protein
Du kan velge å bruke sideflesk eller bacon isteden for parmaskinke. Samme mengde skal brukes uavhengig om du bruker parmaskinke, sideflesk eller bacon.
Slik gjør du:
- Smelt smør og tilsett løk som stekes myk og blank.
- Stek parmaskinke. Du kan gjerne bruke pancetta, sideflesk eller bacon hvis du ikke har parmaskinke.
- Tilsett fløte litt etter litt.
- La sausen koke til mengden er redusert til halvparten.
- Vask sukkerertene og del dem i to. Tilsett sukkerertene i sausen og gi sausen et lett oppkok. Sukkerertene bør tilsettes i sausen noen minutter før servering og deretter gi sausen et oppkok. Slik får du sprø sukkererter.
- Bruk en egen kasserolle til pasta og tilsett vann og salt. Legg i pasta når vannet koker. Rør godt så pastaen ikke kleber seg under koking.
- Kok pastaen al dente (til den er ferdig). Hell av kokevannet og la pastaen renne av seg i et dørslag. Bland pasta og pancetta og tilsett den revene osten.