Calamari i tomatmarinade
Lett
20 min
Calamari i tomatmarinade er blekksprut marinert i tomatsaus. Retten serveres med en frisk grønn salat.
Næringsinnhold
- 70.2% Fett
- 5.9% Karbohydrat
- 1.4% Kostfiber
- 22.5% Protein
Det er flere som tåler blekksprut selv om de ikke tåler skalldyr. Da blekkspruten tilhører bløtdyrfamilien sammen med skjell.
Slik gjør du:
- Skjær blekksprutringene opp i skiver med 2 cm bredde.
- Varm opp 5 ss av oljen i en stekepanne. Oljen skal være god og varm. Tilsett blekkspruten og stek på sterk varme til de har fått en fin stekeskorpe og er møre. Vend blekkspruten jevnlig. Sjekk om den er mør ved å bruke en gaffel til å stikke den med. Slipper den taket er blekkspruten klar.
- Bruk en sleiv, gjerne hullsleiv, til å ta opp blekksprutringene, og legg dem i en plast- eller glassbolle.
- Visp sammen de resterende ingrediensene i en bolle.
- Hell dressingen over blekksprutringene og vend alt sammen til blekkspruten er godt dekket.
- Dekk til med plastfolie og sett kaldt i opptil 8 timer.
- Skjær squashen i lange tynne strimler.
- Bland sammen squashstrimler, ruccolablad og tomater i en form. Tilsett til slutt blekksprutringene med dressing og server.