Biff stroganoff
Medium
30 min
Biff stroganoff er en enkel og grei gryte som de aller fleste vil like. Ønsker du din egen vri, er det enkelt å legge til flere grønnsaker. Retten er perfekt med enkelt tilbehør som ris og gjerne en frisk salat.
Næringsinnhold
- 58.9% Fett
- 11.1% Karbohydrat
- 3.4% Kostfiber
- 26.6% Protein
Slik gjør du:
- Kutt kjøttet og løken opp i terninger.
- Brun kjøttet i en stekepanne med smør på sterk varme, slik at stekeskorpen dannes raskt. Krydre kjøttet med salt og pepper og tilsett løken mot slutten av steketiden.
- Ha kjøttet og løken over i en kasserolle.
- Tilsett kraft og la det hele småkoke til kjøttet nesten er mørt, ca 40 minutter. Du kan selv velge å bruke buljong istedet for kraft.
- Lag jevning av 1 dl vann og mel. Rist dette i en kopp med tett lokk og hell det i en tynn stråle i gryten mens du rører.
- Tilsett sjampinjongen og kok ferdig under svak varme.
- Smak til med salt og pepper.
- Bland i tomatpurè for å få smaken du ønsker.
- Tilsett fløten og gi gryten et oppkok før servering.