Wienerbrødstang
Medium
30 min
Denne kaken er veldig god og serveres gjerne lunken sammen med iskrem eller krem som tåles.
Næringsinnhold
- 46% Fett
- 45.7% Karbohydrat
- 1.2% Kostfiber
- 7.1% Protein
Slik gjør du:
- Bland mel, bakepulver og sukker i en bakebolle.
- Smuldre smøret i melblandingen.
- Hakk mandlene og tilsett melk og mandler i melblandingen. Arbeid deigen godt sammen med hendene.
- Kjevle eller klapp deigen ut til et kvadrat, ca 30x30 cm. Bruk så mye bakemel at deigen ikke fester seg til benken.
- Høvle smøret med ostehøvel og legg det på 2/3 av deigen.
- Brett den i 3, den usmurte delen inn først. Drei deigen en kvart omdreining og kjevle den ut til et kvadrat på ca 1 cm tykkelse. Brett det igjen i 3. Gjenta kjevling og bretting 2-3 ganger til smøret er jevnt fordelt.
- Del deigen i to deler. Kjevle hver del ut til ca 20 cm bred og 30-40 cm lang leiv. Legg litt syltetøy innenfor begge ytterkantene, brett ytterkantene inn mot midten og legg stengene på en smurt bakeplate.
- Pensle wienerbrødstengene med egg.
- Strø over sukker og kanel.
- Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter eller til wienerbrødstengene har fått en gylden farge. Avkjøl.
Denne oppskriften gir 2 store eller 3 små wienerbrødstenger.