Suksessterte.
Vanskelig
90 min
Suksesskake eller suksessterte som mange kaller denne kaken, med den karakteristiske gule kremen og deilig mandelbunn.
Næringsinnhold
- 61.1% Fett
- 31.2% Karbohydrat
- 1.3% Kostfiber
- 6.5% Protein
Slik gjør du:
Bunn
- Mal mandlene.
- Tilsett melis og bland godt.
- Rør inn eggehvite, litt av gangen, til du får en jevn deig. Bruk gjerne hendene.
- Bruk en ringform og kle bunnen med bakepapir. Ha massen over i formen og stek kaken på nederste rille.
- Stekes i ca. 35-40 minutter på 175 grader.
Suksesskrem
- Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene med baksiden av en skje.
- Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele. Varm opp på middels varme. Rør godt til du får en tykk konsistens.
- Avkjøl litt og rør inn smør.
- Temperer kremen i kjøleskap til den stivner.
- Legg bunnen på et fat og dekorer kaken med suksesskrem.
Tips:
- Kaken kan fryses.
- Følg alltid med på kaken mot slutten av stekingen. Noen stekeovner har høyere temperatur enn andre, selv ved samme grader. Du må muligens justere tid og temperatur noe.