Pepperkake muffins
Medium
45 min
Kryddermuffins med smak av jul. Serveres med en frisk smørkrem eller en god vaniljeis
Næringsinnhold
- 54.2% Fett
- 41% Karbohydrat
- 0.6% Kostfiber
- 4.3% Protein
Disse muffinsene er så smakfulle, så glasur er ikke et must. For å spare oppvask kan du lage muffinsen i en kjele som rommer 3-5 liter.
Slik gjør du:
Muffins
- Smelt smør og bland inn væsken og krydder. La det hvile i 5 min så smakene får satt seg
- Bland meltypene du bruker og rør inn væskeblandingen. Bruk en visp til å begynne med før du går over til en slikkepott
- Bruk 2 spiseskjeer og fyll i muffinsformene halvfull så de ikke flyter over når de stekes
- Stek muffins på 180 grader i 8-10 minutter
- Avkjøl muffins til romtemperatur før du eventuelt sprøyter på glasur.
Topping
- Visp romtemperert smør og ost klumpfritt med en kjøkkenmaskin
- Tilsett litt og litt melis, og smak til med krydder og sitronsaft
- Smør smørkremen jevnt over når kaken er avkjølt
Denne oppskriften gir ca. 20 muffins.
Som smaksvariasjon prøv 2 ss kakao i røren og strø over 4-5 rosiner på hver muffins før steking