Pavlova
Medium
60 min
Pavlova er en lett, luftig og søt kake av marengs som passer godt til festbordet. Kaken har en flott sammensetning av den sprø marengsen og myke kremen.
Næringsinnhold
- 39.2% Fett
- 55.6% Karbohydrat
- 1.4% Kostfiber
- 3.8% Protein
Slik gjør du:
Bunn
- Pisk eggehvitene stive i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett sukker og vaniljesukker i små mengder, mens maskinen går. Når massen er blank, smidig og fast er den ferdig.
- Bruk en frokosttallerken og tegn en sirkel på et bakepapir. Hell massen over i en sprøytepose eller bruk slikkepott og fordel massen i sirkel på bakepapiret. Dette er nok til 2 kaker, samt at du kan sprøyte ut noen pikekyss til å pynte kaken med.
- Stekes på 70-80 grader i 1 1/2 -2 timer (skal ikke sprekke). Skru av ovnen og la marengsen ligge i ovnen til ovnen er avkjølt og marengsbunnen er sprø på utsiden.
Krem
- Lag vaniljekrem som anvist i oppskriften, og ha denne i egen bolle.
- Pisk fløte og sukker til krem.
- Vend/bland kremen inn i vaniljekremen. Dette kan gjøres på forhånd.
Sammensetning
- Rett før servering legger du kremen på kaken og fordeler bærene.
Tips: Det er viktig å vente til like før servering med å tilsette krem eller vaniljekrem på marengsen - slik at den ikke blir bløt.