Ostekake
Lett
45 min
Ostekake har en frisk smak og en glatt konsistens.
Næringsinnhold
- 66.4% Fett
- 30.3% Karbohydrat
- 0.5% Kostfiber
- 2.8% Protein
Slik gjør du:
Bunn
- Knus kjeksen til en fin blanding ved å ha dem i en blender, eller legg de i en pose og slå med en kjevle.
- Smelt smøret på middels varme og bland godt i den knuste kjeksen,
- Fordel kjeksblandingen i en springform og trykk godt ned så du får en kompakt kakebunn. Sett bunnen kjølig mens du lager resten av kaken.
Ostefyll
- Smelt og avkjøl smøret.
- Riv skallet og press ut saften av sitronen.
- Rør sammen alle ingrediensene til du får et glatt og jevnt fyll. Fyllet kan med fordel stå litt kaldt før den legges på kaken, men det er ikke avgjørende for ett godt sluttresultat.
- Sett kaken kaldt mens du lager gelen.
Gelelokk
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
- Bland saft og vann slik at det blir en frisk smak uten å være for sterk. Blandingsforholdet varierer ut ifra hvilken saft man benytter.
- I enkelte tilfeller trenger man å tilsette sukker for en bedre smak.
- Kok opp saften, trekk kjelen til side og tilsett gelatinen og sukker. Rør til gelatinen har løst seg opp.
- Hell gelen over kaken og sett den kjølig til gelen har stivnet.