Gulrotkake
Medium
60 min
Gulrotkake er en saftig og god kake som kan lages i ringform eller i muffinsformer.
Næringsinnhold
- 57.4% Fett
- 37.2% Karbohydrat
- 0.6% Kostfiber
- 4.8% Protein
Slik gjør du:
Kake
- Smelt smør og la det bli fingervarmt.
- Skrell og rasp gulrøttene og grovhakk valnøttene.
- Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
- Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Tilsett smøret og bland inn sammen med gulrøtter.
- Til slutt røres valnøttene inn i røren.
- Kaken stekes i en rund kakeform (24 cm) ved 200 grader i 30-40 minutter. Muffins stekes midt i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.
- Kaken/muffinsene avkjøles før servering.
Krem
- Smelt og avkjøl smøret.
- Riv skallet og press ut saften av sitronen.
- Rør sammen alle ingrediensene til du får en glatt og jevn krem. Kremen kan med fordel stå litt kaldt før den legges på kaken, men det er ikke avgjørende for et godt sluttresultat.