Bløtkake
Medium
90 min
Bløtkake er en klassiker som passer på ethvert kakebord!
Næringsinnhold
- 46.9% Fett
- 43.4% Karbohydrat
- 1.4% Kostfiber
- 8.2% Protein
Slik gjør du:
Sukkerbrød
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Sikt mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
- Hell røren over i en rund kakeform (24 cm) og stek midt i ovnen på 160 grader i 45 minutter. Avkjøl på rist.
Vaniljekrem
- Kok opp melken sammen med en snittet vaniljestang.
- Visp sammen Maizena og et par spiseskjeer med kaldt vann. Rør dette til det blir en jevn og klumpfri røre.
- Ta opp vaniljestangen og tilsett maizenablandingen og 1 ss sukker i melken, under stadig omrøring.
- La det hele få et oppkok og avkjøl hurtig i vannbad eller i kjøleskap.
- Stivpisk fløte og sukker.
- Bland kremen forsiktig inn i vaniljesausen, slik at du får en vaniljekrem.
Krem
- Visp krem av fløten.
Sette sammen kaken
- Legg sukkerbrødet på et kakefat og del på langs.
- Dynk kakebunnen med juice. Du kan fint bytte ut juicen med sitronbrus.
- Fordel 4 ss vaniljekrem jevnt over sukkerbrød-bunnen som ligget på fatet. Del jordbær i skiver og fordel jevnt utover kremfyllet.
- Tilsett litt mer krem og sett på toppen av sukkerbrødet.
Liker du mye krem så lag gjerne litt ekstra.