Blåbærpai
Medium
90 min
Pai fylt med sesongens bær er alltid en vinner. Blåbærpaien smaker nydelig lunken, så varm den litt før servering, og server gjerne med is som tilbehør.
Næringsinnhold
- 34.4% Fett
- 60.3% Karbohydrat
- 1.8% Kostfiber
- 3.4% Protein
Slik gjør du:
- Smuldre smør i mel og sukker.
- Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen.
- La deigen hvile i ca 30 minutter i kjøleskap før den kjevles ut så stor at den dekker bunn og kanter på formen.
- Løft leiven over i formen og klem deigen godt oppover kantene.
- Fordel bærene i formen. Frosne bær er foretrukket.
- Maizenamelet røres ut i sukker og drysses jevnt over bærene.
- Sett paien inn i varm ovn. Paien stekes i ca 40 minutter ved 175-200 grader.