Banankake
Lett
80 min
Banankake er en god og enkel kake å lage.
Næringsinnhold
- 31.2% Fett
- 62.5% Karbohydrat
- 1% Kostfiber
- 5.3% Protein
Slik gjør du:
- KAKE:
- Pisk banan, bakepulver, vaniljesukker og sukker sammen i en kjøkkenmaskin på høy hastighet.
- Smelt smør og avkjøl.
- Varm væsken til 37 grader (fingervarmt) og tilsett dette i bakebollen sammen med avkjølt smør.
- Bland alt i bakebollen med en kjøkkenmaskin på lav hastighet. Pass på at alt er godt blandet.
- Sikt inn melet og øk hastigheten.
- Røren helles over i ringform som er ca. 24 cm i diameter.
- Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 45-50 minutter.
- GLASUR:
- Pisk smøret lyst og luftig mens du tilsetter melis i små porsjoner.
- Tilsett de andre ingrediensene og spe til slutt med varm kaffe. Pisk glasuren til den er glatt og klumpfri.
- Når kaken er ferdig stekt, smøres glasuren på kaken og den er klar til servering.
Denne oppskriften passer også fint til muffins. Endre da steketiden til 18-20 minutter.