Troika-konfekt
Medium
25 min
Troika-konfekt er en stor favoritt som forsvinner fort fra skålen. Masse smak og tekstur gjør denne konfekten til en sikker vinner.
Næringsinnhold
- 74.1% Fett
- 7.9% Karbohydrat
- 8.7% Kostfiber
- 9.3% Protein
Slik gjør du:
Marsipan
- Kjør Finesse til fint et pulver i en blender. Bland Finesse, eggehvite og mandler sammen for hånd til du får en fast marsipanmasse. Om ønskelig kan du bruke mandelmel som ikke er fettredusert istedenfor.
- Trykk marsipanmassen ut i en liten ildfast form, eller en stor matboks. Pass på å ha bakepapir eller plastfolie i bunn. Sett til avkjøling i kjøleskap.
- Ha fløte og mørk sjokolade i en kjele på svak varme, og rør om til det smelter. Du kan gjerne bruke vannbad.
- Avkjøl litt før du heller det over marsipanmassen. Sett til avkjøling frem til sjokoladen har stivnet.
Gele
- Kok opp frosne bringebær sammen med Tagatesse i en kjele, på middels varme.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir bløte.
- Press bringebærene gjennom en sil, slik at de blir fri for frø.
- Rør gelatinen inn i bringebærene til gelatinen er helt oppløst.
- Når geleen er helt avkjølt helles den over i formen og settes i kjøleskapet til geleen er helt stiv.
Siste finish
- Smelt mørk sjokolade i vannbad.
- Ta troikaen ut av formen og del opp i ønskelige biter. Dypp så hver bit i den smeltede sjokoladen og legg på et bakepapirkledd brett.
- Avkjøl konfekten og oppbevar i lufttett boks i kjøleskapet.
Tips!
Du kan også lage gelè med saft istedenfor frosne bringebær, se oppskriften her.
Appelsingelé kan og anbefales.