Strull
Medium
90 min
Strull er en holdbar knasende kjeks som er laget i krumkakejern og som har lang holdbarhet i kakeboks.
Næringsinnhold
- 54.1% Fett
- 41.3% Karbohydrat
- 0.5% Kostfiber
- 4.2% Protein
Slik gjør du:
- Bland fløte og mel sammen med sukker og kardemomme.
- La røren svelle i 30 minutter i kjøleskap.
- Legg en stor teskje med røre midt på krumkakejernet. Press godt sammen og stek løvtynne gylne kaker. Prøv deg fram om jernet må smøres mellom hver kake.
- Form kakene: Bruk for eksempel bakdelen på en rund sleiv og rull kakene rundt en tynt treskaft med det samme de tas ut av jernet. Eller legg dem nystekte rundt en kopp, slik at du får en kjeks du kan fylle med is og/eller bær til en dessert.
Strull-røren skal være ganske tynn, slik at kakene blir tynne og knasende sprø. Tilsett ev litt mer vann i røren, hvis kakene blir for tykke.
Oppbevar i tett boks.
Oppskriften gir ca. 25 stk.